Švajčiari valcujú ďalej, Čechov zdolali 5:2

06.05.2013 Celý región

Štokholm 6. mája (TASR) - Hokejisti Švajčiarska boli úspešní aj v treťom súboji proti favoritovi MS, keď v pondelkovom zdolali Čechov 5:2. Po triumfoch nad Švédskom (3:2) a Kanadou (3:2 pp a sn) majú na konte 8 z 9 možných bodov a sú jasne na čele štokholmskej vetvy. Naopak, českí hokejisti si po druhej prehre na šampionáte výrazne skomplikovali situáciu v základnej A-skupine.

Švajčiari, ktorí nastúpili trochu nečakane v bránke s Berrom namiesto Gerbera, potvrdzovali od úvodu, že ich prvé dve výhry neboli dielom náhody. Na oboch stranách dominovala poctivá defenzíva a tak vyložené príležitosti sa rodili len ťažko. Prvú mali českí hokejisti, keď Šmíd vyslal do brejku Irgla, ale jeho strelu po sóle pozorný Berra chytil. V 18. minúte udrelo na druhej strane. Gardner z pravého krídla našiel medzi kruhmi na vhadzovanie Ambühla, ktorý strelou bez prípravy otvoril skóre - 1:0. Švajčiari boli v ofenzíve dôraznejší a po neprehľadnej situácii pred Salákom dotlačil puk do siete Niederreiter - 2:0. Česi znížili v 34. minúte na 1:2 po dobre zohratej presilovej hre, keď vyrazenú strelu Tlustého dorazil pohotovo Hudler. Rovnaký hráč dal o šesť minút svoj tretí gól na šampionáte, keď po Irglovej bekhendovej prihrávke na dvakrát dotlačil puk za bránkovú čiaru a vyrovnal na 2:2. Švajčiari však opäť udreli v záverečnej časti hry, keď sa spoza bránky natlačil Moser a so šťastím skóroval - 3:2. V 54. minúte po krásnej akcii švajčiarskeho tímu takmer na jeden dotyk zvýšil už na rozdiel dvoch gólov Bodenmann. Čechom sa už nepodarilo skórovať ani napriek odvolanému brankárovi Salákovi necelé tri minúty pred koncom. Naopak do prázdnej bránky spečatil skóre na 5:2 Suri.

A-skupina:

Švajčiarsko - Česko 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Góly: 18. Ambühl (Gardner, Josi), 27. Niederreiter (Moser, Plüss), 46. Moser (Plüss), 54. Bodenmann (Hollenstein, Cunti), 60. Suri (Walker, Vauclair) - 34. Hudler (Tlustý, Voráček), 40. Hudler (Irgl).
Rozhodcovia: Croft (USA), Ronn – Suominen (obaja Fín.), Woodworth (USA),
vylúčení: 3:2 na 2 min.,
presilovky: 1:1,
oslabenia: 0:0.

Švajčiarsko: Berra – Vauclair, Seger, Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Plüss, Moser – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Ambühl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker.

Česko:Salák – Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Tlustý, Hudler, Voráček – Fleischmann, Vrbata, Hanzal – Kovář, Tenkrát, Hertl – Novotný, Irgl, Hubáček – Vrána.
 

Vyberte región